Op de hoogte blijven van plannen in uw buurt

Extra service van gemeente en overheid

In de week van 13 mei 2024 sluit de gemeente Barneveld aan op de e-mailservice 'Berichten over uw Buurt'. Dit betekent dat u automatisch een e-mail krijgt als er officiële bekendmakingen zijn die invloed hebben op uw woonomgeving. De officiële bekendmakingen gaan bijvoorbeeld over aangevraagde en verleende omgevingsvergunningen, wijzigingen van omgevingsplannen en verkeersbesluiten. U krijgt alleen deze e-mails als u 25 jaar en ouder bent en uw e-mailadres bekend is bij MijnOverheid.nl. Bent u nog niet aangemeld? Dan kunt u zich eenvoudig aanmelden voor de service.

Welkomstmail van Overheid.nl

Als u bent aangemeld, krijgt u tussen 13 en 17 mei een welkomstmail. Daarin wordt uitgelegd wat ‘Berichten over uw Buurt’ is. U kunt dan meteen de instellingen aanpassen, zoals de grootte van het gebied waarover u bekendmakingen wilt ontvangen. U kunt zich ook altijd afmelden voor de service.

Meer betrokkenheid

De e-mailservice met bekendmakingen is een nieuwe dienst van de Rijksoverheid, met als doel inwoners beter te informeren over besluiten die invloed hebben op hun woonomgeving. Doordat inwoners beter op de hoogte zijn, zullen zij ook actiever kunnen reageren op de besluiten. 'Berichten over uw buurt' komt in heel Nederland beschikbaar. De gemeente Barneveld heeft zich nu samen met 17 andere gemeenten uit Gelderland aangesloten bij de service.

Wethouder Mijntje Pluimers: "Hoe makkelijker en actueler onze inwoners geïnformeerd worden, hoe beter dat is! Deze stap van de Rijksoverheid past helemaal in onze wens om op tijd, duidelijk en transparant te communiceren."