Met korting gebruik maken van Schaffelaartheater

Nu ook voor scholen

Verenigingen voor amateurkunst kunnen met korting een theaterzaal in het Schaffelaartheater gebruiken. Dit kan met een ‘voucherregeling’. Deze regeling is een succes en wordt uitgebreid. Door de uitbreiding kunnen nu ook scholen er gebruik van maken voor hun schoolvoorstelling. Zo wil de gemeente Barneveld meer mensen met cultuur in aanraking brengen. 

In 2023 maakten 27 verenigingen gebruik van de regeling. Er waren ook aanvragen van scholen. Deze pasten niet binnen de oude voorwaarden. Maar ze passen wel bij het doel om cultuurparticipatie en cultuureducatie te bevorderen. Hierdoor kunnen meer leerlingen van scholen in Barneveld het theater bezoeken voor cultuureducatie. Amateurverenigingen krijgen ook nog steeds de kans om in een echte theaterzaal op te treden.

Mooie ontwikkeling

Wethouder Mijntje Pluimers: “Ik ben blij dat we jongeren meer kansen geven om met cultuur in aanraking te komen. Cultuur verrijkt en verbindt. Dit is een mooie ontwikkeling.”

Meedoen aan de regeling

Verenigingen en scholen moeten aan bepaalde voorwaarden voldoen om mee te doen met de voucherregeling. De voorstelling moet bijvoorbeeld een duidelijk verband met cultuur hebben en mag geen winstoogmerk hebben. Ook moet de vereniging of school uit de gemeente Barneveld komen. 

Het Schaffelaartheater voert de regeling uit. Voor meer informatie en de voorwaarden kunt u contact met het theater opnemen via events@schaffelaartheater.nl.