Ontwerp Oldenbarneveldplein klaar

Denk mee over activiteiten

Buurtbewoners, de gemeente en een aannemer hebben afgelopen maanden intensief samengewerkt aan een nieuw ontwerp voor het Oldenbarneveldplein in Barneveld. Het ontwerp is nu klaar. Buurtbewoners kunnen meedenken over het gebruik en over toekomstige activiteiten op het nieuwe plein. Hiervoor zijn tussen 3 en 5 september bijeenkomsten gepland. U kunt uw ideeën ook doorgeven door een e-mail te sturen naar oldenbarneveldplein@barneveld.nl 

Duurzaam en praktisch

Buurtbewoners hebben samen met de gemeente en aannemer Loohorst Landscaping het ontwerp gemaakt. Het ontwerp is uitvoerbaar en voldoet aan de wensen en behoeften van de buurt. Ook is er gedacht aan duurzaamheid, met veel aandacht voor hergebruik van materialen. Zo wordt het plein niet alleen mooi, maar wordt er ook rekening gehouden met het milieu.

Planning en activiteiten

De voorbereidingen voor de uitvoering van het plan zijn in volle gang. Bomen, planten en andere materialen zijn besteld. De werkzaamheden beginnen op 12 oktober. Voor die tijd organiseert de gemeente bijeenkomsten voor buurtbewoners. Zij kunnen dan meedenken over het gebruik en over toekomstige activiteiten op het nieuwe plein. De bijeenkomsten staan gepland tussen 3 en 5 september in het Praatlokaal en het Koffielokaal Bronveld. Op zaterdag 28 september, tijdens Burendag, wordt afscheid genomen van het oude plein.

Feestelijke oplevering

In december 2024 vieren we de feestelijke oplevering van het vernieuwde Oldenbarneveldplein. Wethouder Jolanda de Heer: “Dit project laat zien hoe door samenwerken en samen beslissen een duurzaam en gezellig plein is ontworpen. Ook als het plein straks klaar is, willen we dat deze plek mensen in de buurt met elkaar blijft verbinden. Het zou geweldig zijn als maatschappelijke organisaties en onze gebiedsregisseur dit oppakken.”