Vervangen brug: Lunterseweg 3 weken dicht

Van 5 tot en met 24 augustus

Het vervangen van de brug over de Barneveldse Beek gaat beginnen. De Lunterseweg is daarom van 5 augustus tot en met 24 augustus afgesloten, tussen de rotonde Vellerseweg en de brug. In deze weken wordt de brug vervangen en daarna volgen asfaltwerkzaamheden. Het vervangen van de brug is noodzakelijk, omdat de burg schade heeft die niet te herstellen is met onderhoudswerk. Bovendien is de huidige brug niet sterk genoeg voor zwaar verkeer.

Tijdens de werkzaamheden is de weg helemaal afgesloten. Het gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid via de Plantagelaan en het fietsverkeer via de Woudseweg. Na het vervangen van de brug worden onderhoudswerkzaamheden aan het asfalt van de Lunterseweg uitgevoerd, tussen de rotonde Vellerselaan en de brug. Daarom is de Lunterseweg 3 weken afgesloten.  

Verwachte overlast

De werkzaamheden zorgen voor overlast. De aannemer begint op maandag 5 augustus om 01.00 uur ’s nachts met het weghalen van het asfalt rond de brug. Aansluitend wordt de brug in stukken gezaagd. Vanaf dinsdag 6 augustus werkt de aannemer tussen 07.00 uur 's ochtends en 19.00 uur ’s avonds, tenzij de werkzaamheden uitlopen. Bij het slopen van de brug verwachten we de eerste dagen veel geluidsoverlast.

Wethouder Mijntje Pluimers-Foeken: “Het vervangen van de brug is echt noodzakelijk, maar brengt wel overlast met zich mee. Ik ben blij dat we deze belangrijke werkzaamheden in relatief korte tijd kunnen uitvoeren. Eerst was er sprake van een afsluiting van mogelijk drie maanden, maar we hebben een aannemer gevonden die het werk kan uitvoeren in een veel kortere periode. Dit minimaliseert de overlast voor omwonenden, bedrijven en weggebruikers. We starten binnenkort met het werk en hopen op een vlot en veilig verloop van de werkzaamheden.”

BouwApp

Inwoners kunnen op de hoogte blijven van de werkzaamheden via de BouwApp of via de website www.barneveld.nl/bruggen.