Flexflitser in gemeente Barneveld voor handhaven maximumsnelheid

Persbericht 4 juni 2024

Het Openbaar Ministerie plaatst de komende maanden een flexflitser (verplaatsbare flitspaal) op verschillende plekken in de gemeente Barneveld. De flexflitser wordt geplaatst voor het handhaven op de maximumsnelheid.

Sinds november 2022 plaatst het Openbaar Ministerie (OM) flexflitsers voor het handhaven op maximumsnelheid. Deze flitspalen staan twee maanden op één plek en worden daarna naar een andere locatie verplaatst. De flexflitsers worden daarmee op verschillende locaties ingezet.

Flexflitsers in de gemeente Barneveld

Flexflitsers worden geplaatst op locaties waar vaak te hard wordt gereden en de risico’s daarvan hoog zijn. De gemeente Barneveld heeft samen met het OM en de politie gekeken naar een aantal locaties. De Hoofdstraat in Voorthuizen en de Thorbeckelaan in Barneveld zijn op basis van alle criteria als geschikte locaties beoordeeld. Daarom wordt de flexflitser op deze locatie geplaatst. 

Mijntje Pluimers-Foeken, wethouder Verkeer: “We zetten ons in voor een verhoging van de verkeersveiligheid in onze gemeente. Vanuit de samenleving krijgen we steeds vaker de vraag om flitsers te plaatsen. Recentelijk heeft ook de gemeenteraad een oproep gedaan aan het college om actief bij het OM een verzoek in te dienen voor deze flitsers. Daarom ben ik blij dat het OM flexflitsers in gaat zetten.”

Hoofdstraat in Voorthuizen en Thorbeckelaan in Barneveld

Vanaf 6 juni wordt de flexflitser op de Hoofdstraat geplaatst, ter hoogte van het kruispunt met de Evertsenlaan. Na twee maanden wordt de flexflitser verplaatst. Vanaf 9 augustus wordt de flexflitser op Thorbeckelaan geplaatst, ter hoogte van het kruispunt met de Johan de Wittlaan. De flexflitser wordt daarna opnieuw op bovengenoemde locaties geplaatst. Hierdoor rouleren de beschikbare flexflitsers op locaties die daarvoor in aanmerking komen.