Groepen 6, 7 en 8 van basisschool Ariane en Kindcentrum De Branding Veller verhuizen tijdelijk naar ander gebouw

Persbericht 6 juni 2024

De besturen van basisschool Ariane en Kindcentrum De Branding Veller en de gemeente Barneveld zijn op zoek gegaan naar een tijdelijke oplossing voor het ruimtegebrek. De groepen 6, 7 en 8 van beide locaties krijgen volgend schooljaar les in een ander gebouw.

Het aantal leerlingen neemt fors toe. Het schoolbestuur van Ariane heeft op grond van het groeiende leerlingenaantal in het nieuwe schooljaar recht op twee extra lokalen.

Dit schooljaar zaten de locaties van Ariane en Kindcentrum De Branding Veller overvol, waardoor Ariane het speellokaal als lesruimte heeft gebruikt en de leerlingen van groep 7 en 8 van De Branding Veller les kregen op De Branding Norschoten.

Tijdelijke oplossingen voor toenemende leerlingenaantallen

Door het toenemende aantal leerlingen wordt de uitdaging steeds groter. De schoolbesturen hebben samen met de gemeente gesproken over mogelijke oplossingen voor zowel de korte als lange termijn en verschillende opties zijn bekeken. Voor volgend schooljaar is er een tijdelijke oplossing gevonden.

Les in een ander gebouw

Voor het komende schooljaar hebben de gemeente Barneveld en de besturen van De Drieslag en PCO GV afspraken gemaakt. De groepen 6, 7 en 8 van beide scholen krijgen les in een ander gebouw:

  • De groepen 6, 7 en 8 van Ariane krijgen les aan de Lange Voren.
  • De groepen 6, 7 en 8 van De Branding Veller krijgen les op De Branding Norschoten.

Hierdoor wordt het speellokaal weer beschikbaar als beweegruimte voor de jongste leerlingen.

De locaties zijn onderling zorgvuldig aan het afstemmen welke werkafspraken er nog gemaakt moeten worden om komend schooljaar zo goed mogelijk te laten verlopen.

Integraal Huisvestingsplan Onderwijs in ontwikkeling

In de komende maanden werkt de gemeente Barneveld aan een integraal huisvestingsplan onderwijs. Dit plan moet duidelijkheid geven over geschikte huisvesting in de toekomst voor zowel basisschool Ariane als Kindcentrum De Branding Veller.